Фондация За доброто“ и Културният център Магура“ в Чикаго започват международна

...
Фондация За доброто“ и Културният център Магура“ в Чикаго започват международна
Коментари Харесай

Започна българо-американска дарителска кампания за украинците

Фондация „ За положителното “ и Културният център „ Магура “ в Чикаго започват международна дарителска акция в Съединени американски щати за бежанците от Украйна. Украинските бежанци в България към този момент надвишават 100 000. Голяма част от тях са майки, които идват с децата си и с децата на свои близки и познати, на убити или защитаващи страната си.

" Целта е да съберем 20 000 американски $ през идващите 30 дни. Кампанията ще остане отворена и след достигането на сумата. Всяка помощ е скъпа. ", оповестяват от фондацията и допълват, че с тези пари ще създадат интеграционен център за бежанците – с нужната човешка и експертна поддръжка, с цел да се усещат пълноценни и да стартират още веднъж. Ще открият и нови целодневни детски центрове в помощ на работещите майки. " Ще продължим да осигуряваме и незабавна филантропична помощ, както вършим от началото на войната, " написа фондацията. 

Плановете са да се свързват търсещи и предлагащи дом и работа, да се организират курсове по български език и курсове за преквалификация, да се консултира включването на бежанците в обществената и в здравната система, да се запишат децата в учебно заведение, да се легализират дипломите, да се получи психологическа лечебна помощ.

Центърът ще ангажира преподаватели, психолози, адвокати, експерти в разнообразни области и доброволци, с цел да форсира консолидираното на украинските бежанци в България.

За даренията е избрана  платформата GoFundMe като най-удобната и транспарантна форма за благотворителна акция, посредством която даренията от Съединени американски щати ще стигнат до хората в потребност.

Парите ще се събират по сметката на Културния център „ Магура “ съгласно условията на американското законодателство. След това ще постъпват в сметката на фондация „ За положителното “. Всеки донор ще получи от „ Магура “ записка за сумата, която е дарил.

Дарителската сметка е тук:

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР